Magister farmacji
Aurelia Uchman - R
Offline

D-panthenol

D-Panthenol Nomenklatura INCI: Panthenol

D-panthenol jest prowitaminą kwasu pantotenowego (wit. B5). Jego odpowiednia budowa sprawia, że z łatwością przenika przez naskórek aż do skóry właściwej, a nawet do paznokci i mieszków włosowych. Dzięki tym dokonałym zdolnościom oraz właściwościom pielegnacyjnym D-panthenol jest z powodzeniem stosowany w wielu kosmetykach. Czytaj dalej

Poparli:

Artur Rakowski,

Zaloguj się

Polityka prywatności serwisów grupy farmacja.net